Monday, December 15, 2014

Τα Απαντα του Hannibal - Η Σιωπη των Αμνων 1991


Η δεύτερη ταινία ήρθε το 1991 . Η Σιωπή Των Αμνών , ένα αριστούργημα  με το τέλειο καστ να παίζει. Η ιστορία είναι για μια νεαρή πράκτορα που αναζητά την βοήθεια  του Ηannibal για να βρει ένα κατά συρροή δολοφόνο το  Βuffalo Βill  που γδέρνει τα θύματα του 



Ο Αntony Hopkins σαν Ηannibal είναι απίστευτος  και η Judy Foster σαν την νεαρή πράκτορα  επίσης. και η δυο τιμήθηκαν με Οσκαρ για τους ρόλους τους . Όλο το έργο είναι στα μάτια τους που είναι τόσο διαπεραστικά. Ο Αntony Hopkins  σε κάνει να ανατριχιάζει με τo βλέμμα του  και η φωνή του είναι αποκαθηλωτηκη. Μέσα στο κελί φαίνετε σαν έχουν κλείσει ένα τέρας με μορφή ανθρώπου.  Η ταινία είναι πολύ κλασσική και μπορείς να την δεις άπειρες φόρες . Κανόνας βεβαία αν είσαι λιγοψυχος να μην το κάνεις βραδύ και μόνος   αλλιώς θα έχεις  προβλήματα.

Από την ταινία δεν θυμάσαι αυτόν που ψάχνουν αλλά το Ηannibal. Η απόδραση του κάνει το Buffalo Bill  να μοιάζει με προσκοπακή, τι αν φτιάχνει μια  γυναίκεια στολή  ο άλλος μασήσει ότι βρήκε μπροστά του σαν άγριο ζώο. Λιοντάρι να τους έφευγε λιγότερους θα έτρωγε..
Πολλά με ανατριχιάζουν στην ταινία αλλά αυτό το μακρόσυρτο κλαρισσσσσς που προφέρει κάθε φορά  κάνει την τρίχα  μου κάγκελο.  Την ταινία κατάφερα να την δω όλη στο πανεπιστήμιο με παρέα , ως φτωχά φοιτητοπαιδα μαζευόμασταν στην  φοιτητική εστία και σε τηλεόραση 17’ καθόμασταν και βλέπαμε ταινίες όλοι μαζί . Είμαι σίγουρη ότι εκείνο το βραδύ με  συνοδεύσαν στο αυτοκίνητο μου. Σίγουρα θα τα είχα κάνει πάνω μου.

Η ατάκα στο τέλος  Clarice I have a  old friend over  for dinner δίνει τελείως νέο νόημα στην φράση.  Το Λιοντάρι στο τέλος τρώει το δαμαστή του. Η ταινία έχει πολύ μαύρο χιούμορ ,καλή πλοκή και πολύ αίμα

No comments:

Post a Comment