Sunday, September 11, 2011

Στα τσακίδια…..?

Όταν ζεις σε χωριό είναι όμορφα και ωραία μέχρι το καλοκαίρι που οι πρωτευουσιάνοι αποφασίζουν να πανε έξοχη. Ειδικά τώρα με την κρίση αποφασίσανε να επαναπατριστούν στα χώρια τους για το καλοκαίρι μίας και δεν έχουν λεφτά για Μύκονο και αληθινές διακοπές.

Το 90 % το πρωτευουσιάνων είναι από χώρια, οι ντόπιοι αθηναίοι είναι σαν τους ινδιάνους της Αμερικής, σπάνιοι και δυσεύρετοι. Αυτοί οι ψευτο αθηναίοι είναι κύριος από 50 και άνω. Οι νεότεροι έχουν τρόπους και είναι ανεχτικοί και ας μην έχουν ιδέα από επαρχία Πριν 50 χρόνια στα χώρια τα σπίτια ήταν από κάτω στάβλοι με ζώα και σανά και από πάνω κατοικία. Το άρωμα της κοπριά και ο ήχος το ζωών ήταν καθημερινότητα τους. Όταν φύγανε για την πόλη τα ξέχασα όλα και μετά όταν γύριζα που και που στο χωριό λέγανε ατάκες όπως -πως ζείτε εδώ. Τώρα πια ο ήχος του κόκορα τους ενοχλεί . Να υπάρχουν κοκόρια στην επαρχία παράλογο . Φωνάζουν γιατί τους ξυπνάνε . Έτσι πολλά κοκόρια πήγα πρώιμα στην κατσαρόλα, πολλά κοτέτσια έγινα παρθεναγωγεία και οι κότες χάσανε την χαρά από τα σκέλια του. Βέβαια οι κότες περνούν εκδίκηση στα αυγά τους μιας και μια καρτέλα αυγά κάνει 1 εύρο ενώ ένα ντόπιο αυγό 0.50 λεπτά. Πληρώνετε για να μαθαίνετε.

Τα σκυλιά τους ενοχλούν. Την να κάνω κύριε το χειμώνα όταν στα 20 σπίτια γύρο γύρο το δικό μου είναι το μόνο κατοικημένο να μην έχω ένα φύλακα. Ο τόπος έχει γεμίσει αδέσποτα από τα σκυλιά που εκείνοι παρατάνε κάθε φορά που γυρίζουν στην πόλη.

Ο πλανόδιος ψαράς ,ο μανάβης , το στεγνό καθαριστήριο , ο γύφτος μετά καρπούζια -όλα τα σφάζω όλο τα μαχαιρώνω , ο γύφτος παλιατζής και ο καρεκλάς τους πειράζει. Βγαίνουν και τους φωνάζουν ότι θα τους φέρουν την αστυνομία. Το αστυνομικό τμήμα στην κωμόπολη καλύπτει 20 χώρια και έχει ένα αστυνομικό. Ο φουκαράς αυτός πρέπει να τρέχει στο κάθε φαντασμένο πρώην χωριάτη για να το ικανοποίηση . Επίσης του ενοχλούν οι καμπάνες της εκκλησίας . Τα παιδία που παίζουν στο προαύλιο της εκκλησίας κρυφτό. Μια πλατειά έχουν και αυτά να παίξουν και από κει τα διώχνουν.
Το τελευταίο αστείο που κυκλοφορεί είναι μια μεγάλο κύρια που πήρε τηλεφωνώ στην αστυνομία για τα παιδία που παίζανε ήταν η έξεις: Είμαι γυναίκα διευθυντή , μανά δικηγόρου και πεθερά γιατρού και απαιτώ να έρθετε να διώξετε τα παιδία. Τελικά τα έδιωξαν.

Εκείνοι ενοχλούνται, εμάς δεν μας ρωτείσαι κανείς. Γεμίζουν οι δρόμοι αυτοκίνητα και μίας και έχει πολλά σοκάκια σε αρκετά σημεία για να φτάσεις στο σπίτι σου κανείς μάχη. Κανείς μίση ώρα να βρεις παρκινγκ και δυσκολεύεσαι να περάσεις το δρόμο. Αρκετές φορές έχω κάτσει πανό σε καπό για να μπω στην πόρτα μου. Δεν μιλάω αλλά καμία φορά αφήνω κανένα χαριτωμένο σημείωμα σε κανένα αυτοκίνητο του τύπου. Αν δεις λακκούβα στο καπό είναι γιατί έκατσα πανό για να μπω στην πόρτα ,χτυπά κουδούνι να μου ζητήσεις τα ρέστα.

Σήμερα φύγανε και οι τελευταίοι γιατί αύριο αρχίζουν τα σχολεία. Το σπίτι μου είναι και πάλι το μόνο κατοικημένο σπίτι, το επόμενο είναι 20 σπίτια πιο πάνω. Καλό μας χειμώνα και εσείς στα τσακίδια στις πόλης σας.

No comments:

Post a Comment